Johan Kjeldahl Valby kunst deling
0 Kommentarer/

På pladsen foran Carlsberg Laboratoriet hyldes en af Carlsbergs betydningsfulde kemikere, Johan Kjeldahl, der arbejdede for Carlsberg fra 1873 til 1900 med udvikling af nye måder at producere øl på. I 1883 opdagede han det, der kaldes Kjeldahl-metoden – en metode til bestemmelse af kvælstof i organiske stoffer. Han nåede ved sit virke både at blive æresdoktor ved Københavns Universitet, få tildelt titlen titulær professor og at blive Ridder af Dannebrog.

Selve søjlen er tegnet af arkitekten Carl Brummer der var en af den tids store arkitekter. Stilistisk dannede Brummer modspil til Martin Nyrops dyrkelse af nationalromantikken, og lod sig mere bredt inspirere af både nationalromantik, nybarok og nyklassicisme. Brummer var mest kendt for at tegne villaer, som både blev opført i Danmark, Tyskland og England.

Relieffet i bronze er udført af kunstneren Thomas Vilhelm Bærentzen. Bærentzen står blandt andet bag en række kirkeudsmykninger – herunder Ansgar Kirken i Odense, hvor relieffet over kirkedøren, er udført af ham.

Mindesmærket for Johan Kjeldahl er rejst af Carl Jacobsen den 2. september 1911 på 100 årsdagen for J.C. Jacobsens fødsel.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *