Kurator og kunstner Simon Hjermind Jensen havde i længere tid haft en idé til et projekt med gavlkunst i Valby. Da tilbuddet om et udsmykningsprojekt af Lejerbos fire gavle på Lukretiavej og Blankavej kom på tale i forbindelse med områdefornyelsen af Gl. Valby, gav det mulighed for, at idéen kunne realiseres.

De fire gavlværker er kendt som ”Lejerbos fire kunstgavle”. Kurator på projektet er Simon Hjermind Jensen og kunstnerne er Simon Hjermind Jensen, Anne Sofie Madsen, Silas Inoue og Jan S. Hansen.

De fælles forudsætninger for værkerne var, at de skulle reflektere de beboere, der boede i ejendommene. Samtaler med beboerne om deres ønsker til gavlene blev optaget på film, som derefter var udgangspunkt for de fire kunstneres skitsearbejder. Beboerne blev herefter inviteret med til at godkende skitserne til de enkelte værker.

Værket Fourteen Flowers er på samme tid lyskunst og skulpturel installationskunst. Værket dannes af 14 lamper sat op i en cirkel på gavlen. Lamperne lyser, når lampens batteri er ladet op af solen. De 14 lyskilder omkranses af en skulpturel blomsterlignende udformet lampeskærm. Alle skærmene er unikke i deres udformning og er placeret, så de fra et bestemt ståsted på modsatte fortov åbner sig op for beskueren. Værket illustrerer herved det unikke individ i boligblokken, der i fællesskab med de andre danner en fokuseret helhed.

Kunstværket er skabt i forbindelse med områdefornyelsen af Gl. Valby under projektet Valby Fortællinger.