Drømmegavlen kunst Valby deling
0 Kommentarer/

I forbindelse med områdefornyelsen af Gl. Valby ville man gerne have mere lys i området ved Valby Gadekær. En af idéerne var et lys-kunstværk på gavlen af Boligforeningen Gadekærvej, der vender ud mod Valby Gadekær.  Valget af kunstner faldt på digteren Morten Søndergaard, der ved flere lejligheder har arbejdet tværfagligt med andre kunstarter som lyd og billedkunst.

Drømmegavlen er skabt ved, at Morten Søndergaard spurgte boligblokkens beboere, hvad deres drømme for fremtiden var. Alle drømmene er formuleret ud fra samme grundopbygning af sætningen – ”jeg drømmer om…” – således opstår der ved gennemlæsning en poetisk sammenhæng igennem hele teksten.

Ved at tage udgangspunkt i beboernes drømme, skabes der en direkte forbindelse til områdets virkelighed. Kunstværket bliver ikke kun en lysgivende udsmykning af Valby Gadekær, men en identitetsskabende ramme for boligblokkens beboere. Samtidig håber Morten Søndergaard, at ved at læse andre folks drømme, bliver vi måske inspireret til selv at tænke over vores egne drømme.

Drømmegavlen oplyses ved LED-lys, der tænder en time før solen går ned og slukker igen når solen står op. I løbet af natten dæmpes lyset til tyve procent og lige før solopgang går Drømmegavlens lys igen op til maksimal styrke hvorefter det slukkes.

I den anden ende af boligblokken er der efterfølgende sat et lyspanel op, hvor der står følgende tekst: Jeg drømmer om at se, hvad der er på den anden side.

Kunstværket er skabt i forbindelse med områdefornyelsen af Gl. Valby under projektet Valby Fortællinger.

 

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *