Carina kunst Valby deling
0 Kommentarer/

Imellem fodboldbaner og bænke sidder en ung pige tilbagelænet og tørrer sine fødder efter, at hun har været i bad. Statuen er udført af Anker Hoffmann og er en kopi af en statue, som Anker Hoffmann i 1941 lavede på bestilling til et ejendomsselskab, der var ved at bygge på adressen Ved Andebakken på Frederiksberg. Ny Carlsbergfondet købte to kopier af skulpturen, hvoraf den ene blev opstillet i Valby Idrætspark ved Boldklubben Frems klubhus.

Statuen bærer navnet Carina. Denne titel har forbindelse til en anden bestillingsopgave, som Anker Hoffmann udførte i 1929. Her blev Anker Hoffmann bedt om at lave en skulptur til parken ved Ausumgaard ved Thisted. Gården var tidligere ejet af Mogens Munks to uægte døtre, Ide og Carina. Ausumgaard dannede i 1500-tallet scene om en af danmarkshistoriens dramatiske begivenheder, da Mogens Munk i 1523 overbragte Christian II nyheden om, at han var afsat som konge. Som reference til stedets historie fik skulpturen til Ausumgaard navnet Ide, mens Carina først fik sin egen skulptur, da Anker Hoffmann fik bestillingsopgaven på Frederiksberg.

Begge søstre siges at være inspireret af en gåtur ved Bellevue Strand, hvor Anker Hoffmann iagttog folk tørre sig, når de kom op af vandet. Især kvindefiguren var et yndet motiv for Anker Hoffmanns kunstværker. Statuen Carina er kendetegnet ved sin kompositoriske balance imellem de to ender af statuen og Carinas yndefulde og poetiske udtryk.

Et af Anker Hoffmanns mest kendte og populære værker er granitbrønden med to kvindefigurer der sidder med ryggen mod hinanden, der står foran Frederiksberg Rådhus.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *