Asta Nielsen Kunst Valby deling
0 Kommentarer/

Kunstværket Asta Nielsen er skabt af kunstneren og forfatteren Eva Tind. Kunstværket på Valby Langgade skal ses som en hyldest til Asta Nielsen, der i tiden før 2. verdenskrig var en international filmstjerne med bopæl i Berlin. Eva Tind føler et helt personligt forhold til Asta Nielsen, da de to kunstnere deler flere personlige forhold, som deres mors navn samt fødselsdato. Med kunstværket ønsker Eva Tind at bringe lys over Asta Nielsens mindre kendte sider, som en kvinde der fulgte sine drømme uanset samfundets normer, og startede eget filmselskab i en tid hvor kvinders position i filmbranchen ellers var reduceret til yndefulde divaer underlagt mandens beslutningskraft.

Gavlværket Asta Nielsen er et digt skrevet af Eva Tind, hvor første bogstav i hver linje lodret danner Asta Nielsens navn. Ordene er dannet af Eva Tind, så de individuelt kan sammensættes på nye måder og derved danne nye betydninger.

at

se / sten / le

tale

anis / sanse

nat

ilt / alt

en

lise / last

silent

ene / line

naale / sat

 

Eksempelvis kan:

”at se sten le” betyde at puste liv i det, der rummer liv.

”anis sanse” betyde en duft af noget mørk som lakrids.

”silent” betyde det stumme, når kroppen taler uden ord.

”naale sat” betyde det, det sættes med nåle

 

Værket brydes af et hak i gavlen, så Asta Nielsens navn står lidt mere i skygge end resten af teksten. Med dette greb vil Eva Tind illustrere den mere anonyme tilværelse, som Asta Nielsen levede i Danmark, efter hun i forbindelse med 2. verdenskrig vendte tilbage til København. Dog træder navnet ekstra tydeligt frem om aftenen, når der tændes lys i netop disse bogstaver.

Kunstværket er skabt i forbindelse med områdefornyelsen af Gl. Valby under projektet Valby Fortællinger.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *