Åbning Kulbaneparken nyhed

Kulbaneparken er færdig – kom med til åbningen

Søndag den 8. maj kan Kulbaneparken endelig åbne officielt! Kom og deltag i festlighederne fra kl. 14-16.

Vi er ovenud begejstrede for, at den park, vi har kæmpet for siden Folketinget i 2008 besluttede at overdække den nye Ringstedbane, nu endelig kan åbne offcielt!

Med en bemandet legeplads, en kunstgræsbane, grønne områder og en helt ny skatepark skal Kulbaneparken blive det naturlige samlingspunkt for Kulbanekvarteret, og et udflugtsmål for alle i Valby og København.

Officiel åbning i Kulgraven – Valbys nye pumptrack- og skatebane

Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod får æren af at åbne Kulbaneparken officielt, sammen med tidligere formand for kvartergruppen i Områdefornyelsen Inge Grønlund.

Det gør de kl. 14 ved Kulgraven.

Kl. 14.15 har foreningen Valby Skate inviteret nogle af landets bedste skatere til at give opvisning, og fra kl. 15 er banen åben til at du selv kan prøve. Der er udlån af løbehjul og rulleskøjter v. Mills Club og Lykkebo Klub.

Kom med rådgiverne på rundtur i Kulbaneparken

I medborgerhuset Lysboksen byder Kulbaneparkens Venner på kaffe og kage. De fortæller også gerne om de mange initiativer og foreninger, du kan blive en del af.

Klokken 14.45 og 15.15 kan du komme med på en rundtur og høre rådgiverne fra BOGL fortælle om tankerne bag parken.

Popcorn, saftevand og søde dyr

Ved den bemandede legeplads Kulværket er der popcorn og saftevand.

Her kan du hilse på legepladsens dyr, bygge en pap-skulptur og gå på opdagelse efter street art i parken. Du kan også prøve de mange aktiviteter i parken, f.eks. spille på den nye krolfbane.

Åbning af Kulbaneparken 8. maj 2022_invitation_A4

Mange kampe undervejs

Der har været mange sværdslag undervejs, hvilket antallet af nyheder om parken her på siden også vidner om.

Først skulle Folketinget overbevises om at overdække Ringstedbanen, så kvarteret ikke mistede sit eneste grønne område og samlingssted.

Siden skulle der findes penge til en ny kunstgræsbane og et klubhus – og der skulle kæmpes for, at parken ikke blev glemt i forhandlinger om anlægsloft.

Så det er meget tilfredstillende at kunne indbyde til åbning – både for os og alle de mange borgere og ansatte, der har været aktive og hele tiden mindet rådhuset om, hvor vigtig den nye park er for kvarteret med den voldsomme historie.

Vi håber du vil komme og hjælpe os med at fejre åbningen med manér!

1 svar
  1. Daniel henriksen
    Daniel henriksen siger:

    Meget fint at parken er ved at være færdig men hva med asfaltering af cykelstien ved lidl over forbi centerparken der er flere biler der skal ind på parkeringspladserne der bliver godt rystet når man skal over og skraber undervognen på kantstenen..

    Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.