Future V digitalt teater nyhed

Kom i digitalt teater hos Teater V

Den 28. maj har lokale Teater V premiere på deres nye, digitale teaterrum Future V. Her vil teatret eksperimentere med et nyt kunstnerisk format: Digidramatik.

Digidramatik er et nyskabende kunstnerisk format, baseret på nyskrevne fiktionsfortællinger. Formatet er skabt direkte til de nye digitale kommunikations- og konferenceplatforme.

Første forestilling i Future V kan opleves den 28. maj kl. 20 via konference-app’en Zoom. Forestillingen ‘Safe Space‘ er med manuskript af Nanna Berner, vinderen af Dramatisk Debut 2020, er en dyster fortælling om ensomhed, konfrontation og livets svære valg, inspireret af True Crime bølgen.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her:

Corona-publikummet i teatret

Nyskabelsen er konsekvens af corona-krisen, der holder publikum væk fra teatrene. Formatet har allerede fået opmærksomhed fra kulturminister Joy Mogensen, som har besøgt Teater V og overværet prøverne:

Digidramatik opføres live, præcis som klassisk teater – og modsat film, TV- og seriefiktion.

Alle vil opleve at være tilstede, sammen, og samtidig hjemme foran deres skærme. Som publikum kan man reagere og interagere, blandt andet ved at klappe digitalt af skuespillerne.

Formatet er kun tilgængeligt for de tilstedeværende. Der kan sælges billetter og dermed sikres teatret, og kunstnerne, en forretningsmodel.

En forretningsmodel til krisetider – og efter

Den nye danske Digidramatik kan modsat de klassiske og fysisk analoge teater-produktioner, produceres, opføres og opleves både nu, under og efter coronakrisen.

Teatret mener altså at have opfundet et nyt kunstnerisk live-format, der sprænger rammerne og disrupter det klassiske teaterrum.

Du køber dine billetter i Teater V’s virtuelle billetskranke på Zoom.

Billetsalget er åbent på tirsdage og torsdag mellem kl. 14 og 17 – se hvordan du gør og køb billet her:

Teater V har fået dækket en del af opstartsudgiften til Future V fra vores Lokalpulje – se hvordan du også kan søge penge til lokale aktiviteter lige her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *