Borgermøde skole Torveporten nyhed

Kom til borgermøde om ny skole ved Torveporten

Københavns Kommune har reserveret grunden ved Torveporten foran Grønttorvet til en ny skole. Mandag den 25. februar vil Børne- og Ungdomsforvaltningen gerne have dine input til, hvad for en skole det skal være.

Sammen med Børne- og Ungdomsforvaltningen, Områdefornyelsen Folehavekvarteret og Kultur- og Fritidsforvaltningen afholder vi et borgermøde om den nye skole på Torveporten i Valby

Mandag den 25. februar kl. 19-21 

Grønttorvet 6 

Over 12.000 nye indbyggere kræver flere skolespor

Når de nye boligområder i Valby Syd står færdige vil Valby være en af de største bydele i København, med over 12.000 nye indbyggere.

Ifølge Københavns Kommunes prognoser bliver der behov for fire yderligere skolespor frem mod 2041, og på overførselssagen 2016/2017 afsatte budgetparterne midler til at reservere grunden ved Torveporten til en ny skole.

Grundarealet på ca. 11.000 m2 gør det muligt at placere ny skolekapacitet svarende til 4 skolespor, skolefritidsordning og mulighed for idrætshal og madskole.

Den nye skole forventes at være klar til ibrugtagning i 2026

Hvilken skole er der brug for?

Siden foråret 2018 har Børne- og Ungdomsforvaltningen været i dialog med både os og skolerne i området – og nu vil de gerne have borgerne på banen!

På borgermødet vil forvaltningen orientere om behovet for en ny skole og de politiske beslutninger samt diskutere og få dine syn på nogle forskellige scenarier at drive skolen på. Skal den nye skole f.eks. være:

  • En selvstændig skole fra 0.-9. klasse
  • En overbygningsskole for en eller flere af de eksisterende skoler i Valby

Ideerne skal Børne- og Ungdomsforvaltningen bruge til at blive klogere på strukturen for den nye skole, før politikerne skal træffe beslutning om skolestrukturen.

Hvad sker der ellers i Valby Syd

Udover selve skolen skal borgermødet også handle om alle de andre ting, der sker i den sydlige del af Valby.

  • Lokaludvalget vil fortælle om den nye bydel og forbindelserne i Valby
  • Områdefornyelsen Folehavekvarteret vil fortælle om arbejdet med at løfte Folehavekvarteret og skabe en sammenhængende by
  • Kultur- og Fritidsforvaltningen ønsker at åbne op for en dialog om, hvad der er behov for af fritidsaktiviteter i Valby, og hvad skolen kan bruges til efter skoletid

Borgermødet indledes med en række oplæg, hvorefter du kan gå rundt til oplægsholderne og komme med input til netop de emner, der interesserer dig.

Vi glæder os til at få en masse gode input til Valbys nye skole!

Invitation borgermøde skole Torveporten 25. februar
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *