Toftegårds Plads helhedsplan nyhed

Kom til borgermøde den 15. januar og se de nyeste tegninger af Toftegårds Plads

Arbejdet med en helhedsplan for Toftegårds Plads har været i gang længe, og planen skal snart vedtages på rådhuset. Kom til borgermøde, se de nyeste tegninger, og giv din mening med inden planerne færdiggøres.

På borgermødet kan du se de nyeste tegninger og drøfte projektet med arkitekterne og forvaltningen.

Det foregår:

Onsdag den 15. januar kl. 17-19 

Teatersalen i Valby Kulturhus 

Valgårdsvej 4-8 

Det er tegnestuen Schønherr og Rolvung og Brøndsted Arkitekter der i august vandt parallelopdraget om en ny udformning af Toftegårds Plads med projektet ‘Bølgen’.

Her viste de, hvordan et nyt Valby Bibliotek kan placeres i udkanten af pladsen, så den afskærmes fra trafik, og gøres til et indbydende byrum i Valby.

Planen indeholder også forvaltningens ønske om at bygge et antal boliger på pladsen.

Arkitekterne og forvaltningen fortæller

På borgermødet fortæller arkitekterne om de nyeste tegninger for pladsen.

Vi fortæller om projektet, forhistorien og de ting, vi har lagt vægt på i arbejdet med en ny helhedsplan.

Kultur- og Fritidsudvalget fortæller om det nye bibliotek, og Økonomiforvaltningen fortæller om processen for helhedsplanen.

Endelig sker der noget med Toftegårds Plads

At vi nu står og kan diskutere en helhedsplan for Toftegårds Plads er resultatet af en årelang proces om at få gjort noget ved den grå og ubenyttede plads.

I 2017 satte vi fokus på pladsen, da vi gjorde Toftegårds Plads til en central del af Bydelsplan 2017. På en konference om pladsen blev det klart, at Valby ønsker at Toftegårds Plads bliver et kulturelt knudepunkt.

Det lå godt i tråd med Kultur- og Fritidsforvaltningen behov for en løsning på Valby Bibliotek, og det blev besluttet på Budget ’19 at bygge et nyt Valby Bibliotek på Toftegårds Plads.

Kun penge til biblioteket

På Budget ’19 blev det vedtaget at afsætte penge til et nyt Valby Bibliotek på Toftegårds Plads.

Resten af pladsens udvikling er fortsat ikke finansieret, og det er blandt andet derfor Økonomiforvaltningen har foreslået at bygge boliger på pladsen. Salget af boligerne kan være med til at finansiere byrummet.

Boligerne er dog ikke noget hverken vi eller Valbys borgere har ønsket sig.

Fortæl os hvad der er vigtigt for dig

Det er vigtigt for os, at det nye bibliotek placeres på en måde, der skaber mulighed for videre arbejde med visionen for pladsen, så den med tiden kan blive det kulturelle knudepunkt, som vi og Valby har ønsket sig.

Det foreliggende forslag til en helhedsplan giver netop mulighed for det, ved at placere biblioteket som en randbebyggelse, der afskærmer for trafikken.

Planerne giver også mulighed for yderligere bebyggelse til kultur, for at anlægge grønne bakker, og bygge ungdoms- og ældreboliger på pladsen.

På borgermødet vil vi gerne drøfte, hvad der er vigtigt for dig når resten af pladsen skal planlægges.

Vi håber på at se dig!

7 replies
 1. Henrik Jensen
  Henrik Jensen siger:

  Jeg vil gerne minde om at tilgængeligheden skal huskes. Det bliver desværre ofte noget glemt, det er væsentlig sværrer at indtænke tilgængeligheden bagefter. Det er i forvejen et vanskeligt tilgængeligt stæd at komme over til, på grund af et vanskeligt kryds for, fodgængere. Og ikke mindst handicappede. f. eks synshandicappede og kørestolsbrugere, og langsomt gående. Jeg ved godt at der er lydfyr, men de er ofte ude af drift. Der går nogle gange lang tid før fejl bliver rettet.

  Svar
  • Katrine Clausager Rich
   Katrine Clausager Rich siger:

   Hej Henrik, mange tak for dit input, som vi gerne tager med videre.

   Mvh Katrine, sekretariatet

   Svar
 2. Pernille Sjøstrøm
  Pernille Sjøstrøm siger:

  Jeg kan ikke helt se ud fra tegningerne her, om der er tænkt parkering ind i projektet. Hvis man skal have et kultursted og bibliotek er det afgørende, at man kan komme til at parkere – også i relation til en anden kommentar til denne artikel om tilgængelighed.

  Svar
 3. Stine Olund Hammer
  Stine Olund Hammer siger:

  Personligt er jeg meget interesseret i at høre hvilke prioriteter der er gjort med hensyn til indretningen af det nye bibliotek, hvem varetager den del? Og er der mulighed for at se indretningsforslaget på borgermødet?

  Svar
  • Katrine Clausager Rich
   Katrine Clausager Rich siger:

   Hej Stine,
   Det er ikke muligt at se et indretningsforslag endnu, så langt er processen slet ikke nået. Indretningen af biblioteket varetages af Kultur V, den lokale kulturadministration, i samarbejde med ledere og medarbejdere på bibioteket. På borgermødet fortæller en repræsentant fra Kultur V om arbejdet og prioriteringerne, så det vil du godt kunne få med dig fra borgermødet.

   Mvh Katrine, sekretariatet

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *