Valby Langgade cykelstier åbent hus nyhed

Kig ind til åbent hus om cykelstier på Valby Langgade

Tirsdag den 31. maj kl. 15-20 holder projektgruppen bag cykelsti-projektet på Valby Langgade åbent hus på Café Sommerfuglen – kig forbi og fortæl dem, hvad der er vigtigt for dig.

Efter en længere kamp lyttede Teknik- og Miljøudvalget i marts til os, og besluttede at sætte projektet med cykelstier på Valby Langgade på pause, for at give tid til inddragelse af lokale københavnere.

Projektet begrænser sig nu ikke kun til cykelstier, men handler om en generel renovering af Valby Langgade på strækningen fra Gl. Jernbanevej til Annexstræde, med fokus på tryggere færdsel for cyklister og fodgængere.

Inddragelsen af lokale københavner og erhvervsdrivende skydes i gang med åbent hus i Café Sommerfuglen:

Kig forbi og giv dit input

Den 31. maj kan du kigge forbi Café Sommerfuglen når der passer dig bedst mellem kl. 15-20, og komme med dit input til, hvad der skal tages med videre i planen for fremtidens Valby Langgade.

Forvaltningens projektgruppen har brug for at høre, hvad der er vigtigt for dig, f.eks.:

  • Bevaring af P-pladser
  • Træer og andet grønt
  • Placering af busstoppesteder
  • Placering af cykelstier
  • Cykelparkering
  • Bænke og møbler til ophold

Har du andre ideer til Valby Langgade er de også meget velkomne.

Vigtigt for Valby at projektet gentænkes

Vi er fortsat rigtig glade for, at politikerne i Teknik- og Miljøudvalget lyttede til os og besluttede at gentænke projektet.

Forvaltningens oprindelige opgave var at etablere cykelstier i begge sider af gaden på hele strækningen fra Annexstræde til Gl. Jernbanevej, uden hensyn til fodgængere, byliv og handelsliv. Det passer dårligt på den på mange steder smalle gade.

Ved at tænke snævert i cykelstier gik man glip af muligheden for samtidig at se på, hvordan strækningen på Valby Langgade også kan udvikles som byrum, til glæde for både fodgængere og cyklister.

Det bliver der nu tid og mulighed for – og selv om det vil forsinke renoveringen af Valby Langgade til 2024 er vi overbeviste om, at der er et vigtigt og rigtigt valg.

Efter borgerinddragelsen udformer forvaltningen et nyt projekt, som Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til i februar 2023.

Oprindeligt skulle cykelstierne tages i brug i september i år. Nu bliver det i stedet i november 2024.

Følg med i den videre proces i dette og andre projekter i Valby ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev, der udkommer 3-4 gange om måneden:

Topfoto: Marck B. Permin 

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.