Hvor mangler du en cykelsti?

Københavns Kommune søger dine input til at prioritere cykelstier frem til 2025.

Teknik- og Miljøforvaltningen er begyndt at samle input blandt byens borgere til udviklingen af Københavns cykelstier frem mod 2025: Cykelstiprioriteringsplanen. Planen bliver udgangspunkt for hvilke projekter, der kan komme i spil til de årlige budgetforhandlinger. Målet er at skabe bedre fremkommelighed, tryghed og sikkerhed for nuværende og nye cyklister, så dem, der allerede cykler, fortsætter med det, og dem, der ikke cykler, får lyst til at gøre det.

Konkret vil de meget gerne høre hvor du oplever at:

 • Der mangler cykelstier
 • Der er cykelstier, der bør udvides
 • Der er signalregulerede kryds med mange cyklister

Via nedenstående link kan du markere dine svar på et kort på Københavns Kommunes hjemmeside – og det skal du gøre inden 6. november:

Send os dine input 

Lokaludvalget skal også indsende en liste med prioriteringer til planen. Det modtager vi meget gerne dine input til:

Hvor mangler vi cykelstier i Valby? Hvor er der ikke plads nok? Og er der steder, der er decideret farlige for cyklister?

Skriv en kommentar her på siden, eller send os en direkte besked med dine forslag:

Videre proces

Den endelige udvælgelse af projekter til planen sker ud fra forskellige kriterier, hvor svar fra borgerne og lokaludvalgene indgår sammen med input fra blandt andre Cyklistforbundet samt forvaltningens vurdering.

Planen vil fokusere på følgende emner:

 • Nye cykelstier (cykelstier langs vej, Supercykelstier og Grønne Cykelruter)
 • Bredere cykelstier (PLUS-net, Supercykelstier)
 • Fremkommelighed i signalregulerede kryds (PLUS-net, Supercykelstier)

Cykelstiprioriteringsplan 2017-2025 vil indeholde en bruttoliste med de strækninger i byen, som forvaltningen vurderer bør have cykelsti, for at Københavns Kommunes politisk vedtagne mål om at få flere til at cykle kan nås.

Planen bliver udgangspunkt for forvaltningens input til de årlige budgetforhandlinger via den årlige Cykelredegørelse, samt for den daglige sagsbehandling og øvrige planlægningsopgaver. Planen vil blive koordineret med øvrige relevante planer vedrørende eksempelvis trafikledelse, trafiksikkerhed, Sikre Skoleveje, genopretning, klimatilpasning med videre.

Vil du have flere nyheder som denne? Så skriv dig op til til lokaludvalgets nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden:

5 replies
 1. Rabia
  Rabia says:

  Der mangler i høj grad en cykelsti på Høffdingsvej! Der ligger tre skoler på vejen og flere daginstitutioner blandet med småerhverv. Vejen er smal med parkerede biler på hver side og det er ubehageligt og farligt at køre på vejen både som cyklist og billist.

  Svar
 2. Sørine
  Sørine says:

  Der mangler cykelsti på Ramsingsvej og Høffdingsvej. Cykelstien på Vigerslev Allé er meget smal og fuld af revner fra træernes rødder der gør det farligt at cykle. På Gammel Køge Landevej mangler der belysning over cykelsti og fortov.
  På Retortvej mangler der en sikker overgang for cyklister og fodgængere, gerne to, fx ved Kongshaven og Nøddehaven

  Svar
 3. John breiner
  John breiner says:

  Tja. Det underlige system på gl jernbanevej. Er mildest tal livsfarligt. Især ved hønsebroen /Olga. Samt ned af gl jerbanevej mod Irma. Det jo total spild det der lavet. Usikker trafik. Farligt at cykle. Det var jo meningen det skulle blive bedre. Bestemt ik godt men det jo snart hjul.

  Svar
 4. Marianne
  Marianne says:

  Der mangler virkelig en cykelst på Høffdingsvej. Særligt om morgnen og om eftermiddagen er der et virvar af biler og voksne og børn på cykler, der alle blandes på kørebanen – det er farligt og utrygt. Der ligger 3 skoler og 2 daginstitutioner samt boliger og blandet erhverv. Pladsen på vejen gøres ekstra trang pga parkerede biler, biler der standser for at få sat børn af og daglige busser der aflevere eller samler børn op ved den ene skole.

  Svar
 5. Nina Sørensen
  Nina Sørensen says:

  Der mangler en cykelsti på Høffdingsvej! Der ligger tre skoler på vejen og om morgen er det utrygt med så lidt plads på vejen. På August vimmersvej er der ikke plads til at cykle, da kørende biler ikke kan komme forbi, så det bliver fortorvet.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *