Overførselssag Valby 2018

HURRA – der er reserveret plads til en ny skole i Valby Syd

Forhandlingerne om overførselssagen er netop afsluttet. Vi glæder os over, at rådhuset for første gang anerkender, at der bliver behov for en ny skole i Valby Syd, men undrer os over den manglende finansiering til en 8-mands fodboldbane i Kulbaneparken. 

Med 5000 nye boliger bliver der brug for en skole

Med overførselssagen afsættes der over 50 mio. kr. til at reservere kommunens grund ved Grønttorvet, Torveporten 1, til en ny folkeskole i Valby. Det er første gang, at rådhuset anerkender behovet for en ny skole i Valby Syd i et officielt papir.

Lokaludvalget har længe prøvet at overbevise rådhuset om, at når der bygges 5000 nye boliger i Valby Syd, bliver der nok også behov for at bygge skoler og institutioner.

Derfor skrev vi forslaget om en ny skole ind i Bydelsplan 2017, og det er en stor sejr for Valby, at det endelig lykkedes at overbevise rådhuset.

Det bliver vigtigt at få inddraget så mange som muligt i at få lavet en god skole, der passer ind i området og i den samlede skolestruktur for den sydlige del af Valby. Den nye skole forventes at stå færdig i 2024 eller 2026.

Desværre ingen penge til fodboldbane i Kulbaneparken

Mange gode kræfter i Kulbanekvarteret, f.eks. lokale unge, Rikken FC og Områdefornyelsen, har lagt vilje, energi og hjerteblod i kampen for penge til en 8-mands fodboldbane i den nye Kulbanepark. Men det lykkedes desværre ikke at få forligspartierne til at prioritere den i overførselssagen.

Vi er stadig i gang med at afklare hvad det betyder, at pengene ikke blev afsat i denne omgang.

Det er fortsat lokaludvalgets holdning, at vi skal arbejde på at skaffe finansiering til den bane, Kulbanekvarteret blev lovet, da aftalen om Ringstedbanen blev lavet i 2010:

Lige nu er vi ved at afsøge mulighederne for, at anlægget af banen kan komme med i forhandlingerne om kommunens budget ’19, der starter til efteråret.

En aftale med fokus på byens børn

Forliget om overførselssagen er indgået under overskriften ‘Plads til byens børn‘, og fokuserer på at udvide kapaciteten i byens institutioner, for at kunne rumme de mange nye københavnere.

Forliget er indgået mellem Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Læs hele aftaleteksten her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *