Budget 2022 resultat nyhed

Hurra! Penge til klubhus og Toftegårds Plads

Budget ’22 er netop faldet på plads, og vi har meget svært ved at få armene ned! Der er fundet penge til vores to højest prioriterede ønsker: Et nyt klubhus til Kulbaneparken og anlæg af byrum på Toftegårds Plads.

Politikerne på rådhuset har afsat:

  • Udvikling af byrum på Toftegårds Plads 
  • Nyt klubhus i Kulbaneparken 

For begge projekter er timingen helt afgørende – for Kulbaneparken betyder det, at klubhuset kan bygges imens der alligevel er byggeplads i parken, og for Toftegårds Plads betyder det, at bibliotek og byrum kan anlægges samtidig.

Så det er et meget vigtigt og godt resultat for Valby, at begge projekter kom med på budgettet.

Vigtigt med penge til udviklingen af Toftegårds Plads lige nu

Vi har snakket om Toftegårds Plads så længe vi kan huske, og det er en kæmpe sejr, at pladsen nu endelig er prioriteret af Københavns Kommune.

Bevillingen til udvikling af byrummet på pladsen er vigtig netop på dette tidspunkt i processen, da det betyder, at Valby Bibliotek og det omgivende byrum kan projekteres, planlægges og udføres samtidig.

Vores formand Michael Fjeldsøe, er glad:

Det er et rigtig godt resultat for Valby, at der nu endelig kan blive gjort noget ved Toftegårds Plads, som har ligget som en asfaltørken i årtier. Og det er fantastisk vigtigt, at bevillingen er kommet nu, så pladsen kan planlægges og bygges i sammenhæng med det nye bibliotek.

Michael fra borgermøde om Toftegårds Plads

Michael Fjeldsøe, borgermøde om Toftegårds Plads i 2017

Vi har også fået en hilsen fra Klaus Mygind, der har deltaget i budgetforhandlingerne på Rådhuset:

Det er dejligt, at Toftegård Plads og Valby Bibliotek nu endelig er kommet på plads.

Nu skaber vi et nyt samlingspunkt for Valby med mulighed for masser af kultur for alle aldersgrupper. Tak til alle de borgere, der har arbejdet på sagen.

Det er helhedsplanen med afsæt i projektet Bølgen, der nu kommer nærmere en realisering:

Toftegårds Plads Syd visualisering

Læs mere om helhedsplanen her:

Et nyt klubhus til Kulbaneparken

Da anlægget af Ringstedbanen i 2020 fratog Kulbanekvarteret deres boldbane, klubhus og grønne område, blev det lovet, at både fodboldbane og klubhus ville blive genoprettet efter anlægget.

Det er det løfte, der nu bliver indfriet med bevillingen på 2 mio. kr. til at bygge et nyt klubhus ved kunstgræsbanen i Kulbaneparken.

Klubhus Kulbaneparken budget 22 nyhed deling

Kvartergruppen i Områdefornyelsen har arbejdet for at opbygge og forberede foreningslivet til den dag, hvor Kulbaneparken stod færdig, hvilket betyder, at der allerede nu er en gruppe lokale børn- og unge, som er klar på at indtage klubhuset og fodboldbanen i Kulbaneparken.

Vi glæder os over disse to store resultater fra årets budgetforhandlinger – og begynder nu at gå resten af teksten igennem med en tættekam for at se, om der er andre bevillinger, der kommer Valby til gode.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.