Elevator Valby station Lyshøjgårdsvej nyhed

Det haster med en byggetilladelse til Valby stations nye elevator

De 400 nye cykelparkeringspladser ved Valby station på Lyshøjgårdsvej er færdige, men elevatoren, der er en del af projektet, afventer byggetilladelse. Hvis tilladelsen ikke når at komme inden april kan vi komme til at vente mange år på den nye elevator.

Vil du have elevatoren nu, eller om et ukendt antal år?

Som en del af renoveringen af Valby station på siden ud mod Lyshøjgårdsvej er det vedtaget, at der skal etableres en elevator til stationsbygningen.

Projektet kræver, at der bygges et nyt trappetårn og en ny støttemur. Der er lavet tegninger af af det nye tårn, og de ligger nu til myndighedsbehandling for at få en byggetilladelse.Valby station trappetårn Lyshøjgårdsvej

Byggeriet af det nye tårn med elevator krævet, at sporene lukkes. Og da det ikke er muligt at få tilladelse til en lukning udelukkende for at etablere elevatoren, skal det gøres i forbindelse med andet arbejde på sporene.

Til april skal Banedanmark netop lukke sporene i anden sammenhæng, så det er vigtigt, at byggetilladelsen når at komme i tide. Hvis den gør det, er projektet planlagt til at starte i april 2021, og elevatoren kan være klar til brug i efteråret 2021.

Hvis byggetilladelsen ikke når at komme til april, er det usikkert hvor mange år der kan gå, inden det nye trappetårn med elevator kan bygges.

Hvis du vil støtte op om vores indsats for at få byggetilladelsen i hus i tide, kan du fortælle os, hvorfor den nye elevator er så vigtig – enten som kommentar til nyheden her, ved at dele nyheden, eller i et læserbrev til Valbybladet.

Et tiltrængt løft til forpladsen på Lyshøjgårdsvej

Alle øvrige elementer af den nye forplads med 400 nye cykelparkeringspladser er udført, med undtagelse af det øverste slidlag under cykelstativerne.

Projektet er et samarbejde mellem DSB og Københavns Kommune, og resultatet er indtil videre:

 • Et stort byrumsløft til hele forpladsen til Valby Station fra Lyshøjgårdsvej 
 • Øget kapacitet for cykelparkering – til næsten det dobbelte
 • Øget sikkerhed for cyklister og fodgængere, med etablering af fortov og cykelsti
 • Bedre samspil mellem bus- og togforbindelser

På grund af vejret bliver udlægning af det øverste slidlag under cykelstativerne udskudt til foråret.

Slidlaget består af små granitskærver, der sættes på med et bindemiddel for at udgøre et fast, gråligt underlag. For at hæfte ordentligt kræver udlægningen tørt og lunt vejr.

Når dette sidste lag ovenpå asfalten er etableret, vil den faste belægning flugte fint med den jernkant, der omkranser cykelparkeringsområdet.

Læs flere detaljer om det nu færdige projekt lige her:

Få flere nyheder om Valbys udvikling direkte i din indbakke to gange om måneden, ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev:

10 replies
 1. peter juhl
  peter juhl siger:

  Som kørestolsbruger har jeg i mange år savnet en elevator. Hidtil har jeg været nødt til at passere broen for at komme ind på stationen.

  Svar
 2. Jane vallentin
  Jane vallentin siger:

  Det er meget vigtigt med en elevator fra Lyshøjgårdsvej til Valby station. Det er nærmest livsnødvendigt for handicappede, dårligt gående, ældre der har det svært med trapper samt forældre med barnevogn/klapvogn. Jeg håber virkelig, at byggetilladelsen kommer i den april 2021, så er vi utroligt mange på denne side af stationen, der bliver MEGET glade.
  Med venlig hilsen
  Jane Vallentin
  Bredahlsvej 3

  Svar
 3. Pia Scott-Kristensen
  Pia Scott-Kristensen siger:

  En elevator fra Lyshøjgårdsvej er en utroligt vigtig tilføjelse! Med tilbygning in Valby Maskinfabrik er antallet af folk som har brug for adgang til stationen fra denne side stiget. En elevator gøre det nemmer og mere tilgængeligt for kørerstols bruger, folk med gang besværeligheder, ældre og forældre med barnevogn. Et inclusiv bygnings konstruktion med elevator er den standard kommunen bort stribe efter!

  Svar
 4. Dorthe Jacobsen
  Dorthe Jacobsen siger:

  Da min datter lå i barnevogn var det utroligt besværligt at skulle gå fra min bopæl over broen for at komme til rampen på den anden side af stationen for overhovedet at kunne komme ind på stationen og hen til en elevator. Nu har jeg det samme besvær, når jeg skal have min cykel med toget – jeg er nødt til at gå en omvej over broen for at kunne komme ind på stationen med cyklen. Jo hurtigere, der bliver etableret en elevator ved Lyshøjgårdsvej, jo bedre. Det er ikke rimeligt, at der måske går mange år, før det sker – vi har allerede i mange år manglet en elevator på denne side af stationen

  Svar
 5. Marie Pade
  Marie Pade siger:

  Det er ganske enkelt en logistisk mangel, at der ikke er en elevator på stationens sydside. Og det bliver kun mere bizart, jo større tilstrømningen bliver fra denne side af stationen. Helt uacceptabelt at man byder gangbesværede, kørestolsbrugere, familier med småbørn så dårlig adgang til stationen – det passer ikke ind i et moderne flow i den offentlige transport. Moderniseringen med de nye cykelparkeringspladser er en kærkommen anledning til at få etableret en fornuftig løsning på en utidssvarende problematik, som burde have været afhjulpet forlængst.

  Svar
 6. Signe Lyck
  Signe Lyck siger:

  Jeg har i mange år mangler elevator til stationen fra Lyshøjgårdsvej. Og ja – man kan gå rundt om stationen ind i bygningen, og ind i en elevator, men det vil lette logistik og trafik helt gevaldigt med en elevator på Lyshøjgårdsvej. Jeg har manglet den i alle årene med barnevogn, så jeg tænker der er nogle kørestolsbrugere der VIRKELIG er udfordrede.

  Svar
 7. Daniel Mølgaard
  Daniel Mølgaard siger:

  Det kan undre, at man vælger ikke at installere en elevator på samme side af en station, som man har valgt at placere samtlige busforbindelse. For eksempel betyder det, at ældre (der ikke kan gå på trapper) skal gå hele vejen rundt om stationen. Der slider hårdt, da også det er en lang gåtur.

  Jeg har selv en barnevogn, som jeg går hele vejen rundt om stationen med. Men problemet sprang i øjnene på mig, da jeg handlede ind med min mormor. Vi skulle handle i spinderiet og gå hjem til Peder Hjorts Vej, men hun kan ikke gå på trapper. Den lange tur rundt om stationen var enormt hård for hende. Det er ikke optimalt.

  Svar
 8. Nadia Bodin Kafunek
  Nadia Bodin Kafunek siger:

  Det er super upraktisk, at der kun er elevator på den ene side af stationen. Vi bor for eksempel 3 minutters gang fra stationen, men hvis jeg skal med toget med barnevognen tager det 15 minutter ekstra fordi jeg skal gå hele vejen rundt om stationen. Vi savner virkelig en elevator på vores side af stationen.

  Svar
 9. Tine
  Tine siger:

  Det er meget vigtigt at der snarest kommer en elevator på sydsiden af Valby Station. Med den øgede aktivitet bliver der større behov. Og især for folk som ikke kan fragte f.eks. en cykel op ad cykelsliskerne, kørestolsbrugere, dårligt gående og andre.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *