Gunnars Wille Valby-gavl males i efterårsferien

Lokale børnebogsforfatter Gunnar Wille har slået sig sammen med to andre kunstnere om at give Valby et nyt gavlværk på Skolegade ved siden af Valby Bibliotek. Vi har støttet projektet, der males i uge 42.

Motivet, der males på gavlen tilhørende Andelsboligforeningen Tingstedet i Skolegade 2A og 2B, har motiver fra Gunnar Willes forfatterskab, fra det Valby, gavlen males i, og fra bøgernes verden og det fantastiske.

Gunnar Wille er blandt andet forfatteren bag de populære figurer Magiske Mads og Skrumpen, og de er begge at finde i maleriet.

Lokalt forankret kunstnergruppe

Gunnar Wille flyttede til Valby for et par år siden, og har siden engageret sig i det lokale, blandt andet som frivillig i Valby Kino, hvor han driver børnefilmklubben.

Derudover tæller kunstnergruppen:

  • Peter Andersen, graffiti-aktivist, kunster & freelance facilitator. Peter er også kunstneren bag det nu nedrevne Valbys Hjerte på Smedestræde
  • Martin Frandsen, graffiti-aktivist og illustrator

De tre kunstnere har malet sammen i et par år, og b.la. dekoreret børnebiblioteket i Vesterbro Kulturhus med et fabulerende alfabet, som også blev udgivet i en lille bog.

Selv om to medlemmer af gruppen er grafittikunstnere, er det planlagte gavlværk ikke grafitti, men et maleri, der males med vejrbestandig maling.

Mød kunstnerne i efterårsferien

Planen er at gavlen skal males i uge 42, fra mandag til fredag.

Du kan møde kunstnerne til en snak om værket foran arbejdspladsen kl. 13 hver dag, inden de klatrer tilbage på stilladset efter frokost.

Værket males med midler fra Lokalpuljen

Vi bevilgede i august 2020 42.500 kr. til projektet til at dække udgifter til materialer, leje af stillads og transport.

Se hvordan du også kan søge Lokalpuljen til støtte til dine lokale aktiviteter:

Det nye gavlværk bliver det nyeste i en række af markante gavlværker i Valby.

Se en oversigt over alle Valbys offentlige kunstværker ovre på vores hjemmeside:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *