Folehaven byrum godkendt nyhed

Grønt lys til nyt centralt byrum i Folehavekvarteret

I flere år har lokale beboere og aktører i Folehavekvarteret drømt, drøftet og sat høje ambitioner til et nyt byrum til pladsen foran Vigerslev Bibliotek. Nu er forslaget vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget.

Vedtagelsen i Teknik- og Miljøudvalget er en milepæl i projektet og betyder, at at forslaget til december skal endeligt behandles i Borgerrepræsentationen. Godkendes det her kan gravemaskinerne gå i gang i foråret 23.

Vi indsendte i september vores kommentarer til forslaget, som vi helhjertet støtter op om:

Vi mener det er et meget fint og gennemarbejdet projekt, der har inddraget og kvalificeret en stor del af områdets ønsker.

De bedste lokale løsninger

Mange beboere har bidraget til at finde de bedste, lokale løsninger, og besøgende kan glæde sig til en streetballbane, bedre lys, orangeri, balance- og klatreleg, kæmpegynger og meget andet.

Det nye grønne mødested er tegnet af arkitekterne 1:1 Landskab, på baggrund af en række workshops med lokale beboere.

Planerne for byrummet foran Vigerslev Bibliotek har været undervejs siden 2019. Beboere og lokale aktører har taget aktiv del i at udvikle projektet.

De har blandt andet deltaget i workshops, inspirationsture, talks, bidraget til fysiske byrumsafprøvninger og en gruppe unge har besøgt arkitekternes tegnestue for bl.a. at kigge på materialeprøver og snakke om det gode udendørs ungemiljø.

Indvielse i 2024

Byrummet anlægges i 2023 og forventes indviet i foråret 2024.

ValbyLIV har også skrevet om godkendelsen af det nye byrum:

Du kan følge arbejdet med byrummet og mange flere lokale projekter i Folehavekvarteret på Områdefornyelsens Facebookside:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *