Sikre skoleveje Ålholm Skole

Gør noget ved de usikre skoleveje ved Ålholm skole

Alt for mange elever på Ålholm Skoles har en utryg og farlig vej til skole. Det vil skolebestyrelsen gøre noget ved, og i et brev til forvaltningen bakker vi op om deres initiativ.

Skolebestyrelsen har nedsat en trafikgruppe, der i foråret har været aktive med at snakke med forvaltningen, gennemføre en tryghedsundersøgelse blandt børn og forældre, og invitere til trafikvandringer i morgentrafikken, hvor vi også har deltaget.

Det er blevet til en grundig og velunderbygget undersøgelse af de forhold, der opleves som farlige og usikre for børn i de forskellige underområder af skoledistriktet:

Alle børn skal have sikre skoleveje

Vi støtter op om Ålholms Skoles ønske om at skabe mere sikre skoleveje, herunder at forvaltningen afsætter penge til en samlet analyse af, hvilke tiltag, der giver den bedste løsning.

I analysen bør indgå:

 • En mulig fodgængerovergang på Valby Langgade ved Vibeholmen på det sted, hvor bakken topper, så der er udsyn til begge sider
 • En krydsningsmulighed på Skellet ved Vibeholmen
 • Mulig lysregulering af krydset Skellet-Valby Langgade

Alle de tre projekter er så omfattende, at de skal undersøges nærmere af forvaltningen og vedtages på Københavns Kommunes budget.

Det kan vi gøre her og nu

Der er dog en række mindre tiltag, som umiddelbart kan gennemføres, og som vi opfordrer forvaltningen til at sætte i gang uden at afvente en større udredning:

 • Standsningsforbud på viadukten over Ring-S-banen på Valby Langgade, idet vejen her snævrer ind og de parkerede biler tager udsynet for bløde trafikanter, der krydser Valby Langgade ved Vibeholmen
 • En flytning af reklamesøjlen ved krydset Skellet-Valby Langgade, da den tager udsynet
 • Indkørselforbud på Vibeholmen bortset fra beboerkørsel i tidsrummet 7.30-8.30 mod at der etableres afsætningspladser på Valby Langgade og/eller Skellet i samme tidsrum
 • En ændring af signalet i lyskrydset Valby Langgade – Ålholmvej – Vigerslevvej, så der ikke er grønt lys for fodgængere på Ålholmvej samtidig med at der køres frem på Ring 2 fra syd.

Vi har samlet alle forslag til forbedringer i dette støttebrev, som vi har sendt til forvaltningen:

Vi mødes løbende med forvaltningen, og kan rejse lokale sager og udfordringer. Har du en sag, vi skal kigge på, kan du kontakte os ved at skrive til valbylokaludvalg@okf.kk.dk:

1 svar
 1. Marie Schou
  Marie Schou says:

  Lyskrydset Valby Langgade – Ålholmvej – Vigerslevvej Er farligt for ALLE trafikanter, cykler, fodgængere og bilister! Det bær laves helt om – evt til en rundkørsel.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *