Valby Kulturdage nye rammer nyhed

En forsigtig fest for hele Valby

Valby Kulturdage afholdes den 4. og 5. september – og datoerne er næsten det eneste, der er som det plejer. Indenfor de nye rammer tegner sig dog konturerne til et par dejlige dage i Valby, fuld af oplevelser for store og små.

På grund af smitten med Covid-19 kommer kulturdagene til at se helt anderledes ud, end vi er vant til.

Vi synes det er vigtigt at holde fast i kulturdagene som et fælles holdepunkt i en svær tid. Vi holder dog løbende øje med udmeldinger fra myndighederne, og vurderer, om det er forsvarligt at gennemføre arrangementerne.

Ingen afspærring af Valby Langgade – og ingen boder

For ikke at risikere at samle tusindvis af mennesker på et for lille område, afspærres Valby Langgade ikke i år. Det betyder også, at der ikke bliver plads til de sædvanlige boder til foreninger, handlende og politiske partier.

Valby Kulturdage bliver i stedet en række begivenheder fordelt på bestemte lokationer på Valbys pladser og grønne områder – og her bliver en masse sjov både for børn og voksne.

Se programmet her – det opdateres løbende:

Koncertzoner, børnezoner og kreazoner

Rundt omkring i byen har lokale aktører, klubber og foreninger taget ansvar for hver deres aktivitetszoner, hvor kravene fra myndighederne bliver opfyldt.

Der bliver f.eks.:

  • Koncertzone for enden af Erik Ballings Vej ved Valby Gadekær. Her bliver der musik fra scenen både fredag og lørdag. Copenhagen Music viser hvad deres foreninger kan byde på lørdag eftermiddag, og om aften indtages scenen b.la. af Jasmin fra den store bagedyst og Nikolaj og Piloterne.
  • World-scene på Valby Tingsted. Som sidste år bliver der opsat et cirkustelt, hvor du hele weekenden kan nyde musik- og danseoplevelser med smag af hele verden.
  • Idræt og leg på gaden Valby Tingsted. Tre af Valbys fodboldklubber er gået sammen med Hafnia Hallen om et område, hvor du kan lege med bolde, vægte og prøve at fægte med sværd.
  • Hygge, leg og krea på Hoffmanns Minde. Ungdomsklubben byder indenfor til hoppeborg, ansigtsmaling, krea og meget andet sjov.
  • Alsang, teater og hygge på Aksel Sandemoses Plads. Impact Roasters skruer op for hyggen ved Langgade St., hvor TRUT Brass Band b.la. inviterer til fællessang.
  • Upcycling, krea og reparationer på Toftegårds Plads. Zone2, Materialecentralen og Valbys reparationsnetværk sørger for hjælp til syslerne.
  • Børnehygge og forlystelser i Spinderiet

Fredag kan du også tage turen ud til Kulbaneparken ved Kulbanevej, hvor Områdefornyelsen Kulbanekvarteret fortæller om parkens udvikling og inviterer til aktiviteter.

Indenfor zonerne overholder vi de gældende retningslinjer for størrelsen på forsamlinger mm. Vi opfordrer til at tage hensyn, holde afstand og respektere, hvis et område er fyldt og publikum må sprede sig.

På den måde kan vi stadig holde en forsigtig fest, hvor hele Valby er inviteret!

Besøg også Valbys butikker

Imens du er rundt i byen, så kig også forbi Valbys lokale butikker, se hvad de har at byde på og tank op med kaffe, is og hvad ganen ellers trænger til – de har brug for dine besøg!

Programmet opdateres løbende

På hjemmesiden valbykulturdage.dk kan løbende følge med i programmet:

 

* Vi holder løbende tæt øje med gældende retningslinjer i forhold til cornona-smitte, og justerer derefter. I tilfælde af fortsat stigende smittetryk kan vi blive nødsaget til at aflyse.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *