Modtagecenter flygtninge i Valby januar 2020

Flygtninge på Ottiliavej må flytte

Vi har fået svar på vores henvendelse til forvaltningen om flygtningecentret på Ottiliavej, og det ser ud til at beboerne og Welcome House må flytte til Nordvest i 2021 som besluttet på Budget ’20.

Vi sendte i januar en henvendelse sammen med Bispebjerg Lokaludvalg hvor vi foreslog, at man i stedet for at flytte Københavns flygtningecenter til Nordvest arbejdede på at ændre lokalplanen for Ottiliavej, så Københavns flygtninge kan blive i Valby.

Det kan dog ikke lade sig gøre, lyder det i svaret fra Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning Skovgaard.

Vil kræve millioner og usikre dispensationer at lade centret blive

På den nuværende placering er flygtningecentret kun lovligt, fordi der ved oprettelsen i 2016 blev dispenseret fra planloven. Den dispensation vil hverken den tidligere eller nuværende regering forlænge.

Anbefalingen fra både Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen er derfor at flytte centret til Nordvest, af en række årsager:

  • Hvis de midlertidige boliger skal gøres permanente ved hjælp af en ændring af lokalplanen, vil det betyde nødvendige ombygninger på de nuværende lokaler for et tre-cifret millionbeløb
  • Det vil ikke være muligt at opfylde krav til parkering til boliger og skærme bygningen mod støj
  • Der er risiko for at Erhvervsstyrelsen nedlægger veto mod permanentliggørelsen, da boligerne ligger for tæt på Lundbeck

En flytning til Dortheagården i Nordvest er derimod i forvaltningens øjne en sikker løsning, som kan være klar i 2021.

Dortheagården har været anvendt til rehabiliteringscenter for ældre borgere og er indrettet med egne værelser med bad og toilet samt fælles køkken på gangen.

Læs hele svaret på lokaludvalgenes henvendelser her:

Bispebjerg Lokaludvalgs bekymring omkring flytningen er, at Dortheagården ligger i et utrygt område på Frederiksborgvej, hvor der har været problemer med bandekriminalitet.

Cecilia Lonning Skovgaard fortalte i sidste uge til Valbybladet, at hendes forvaltning vil arbejde sammen med politi, Sikker By og Socialforvaltningen for generelt at øge trygheden i området.

Læs hele artiklen i Valby & Kgs. Enghavebladet her:

Vi tager svaret fra borgmesteren til efterretning, men ærgrer os over, at et velfungerende tilbud til Københavns flygtninge skal lukke.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *