Beslutning Dragen nyhed

Farvel til Dragen, Sneglen og Mosaikbænken i Folehaven

Styregruppen i Områdefornyelsen Folehavekvarteret har besluttet at nedtage skulpturerne Dragen, Sneglen og Mosaikbænken, når pladsen foran Vigerslev Bibliotek omdannes i 2023.

Med 18 stemmer for og en enkelt blank stemme var der opbakning til at nedtage skulpturerne for at skabe et nyt, grønt og åbent byrum med nye vartegn for kvarteret.

De tre skulpturer blev opsat i 2006 af billedkunstlærer Nana Mikkelsen og lokale børn fra Kirsebærhavens Skole. Læs mere om skulpturerne og baggrunden for sagen her:

Vi havde op til den endelige behandlingen den 19. august indsendt en kommentar, hvor vi opfordrede til at dele af kunstværkerne blev forsøgt bevaret for deres historiske og sociale værdi. Men styregruppen har besluttet at nedlægge skulpturerne.

Nyt byrum med plads til naturen

Når skulpturerne fjernes i 2023 er det for at give plads til et nyt byrum, der skal blive en grøn oase efter idéoplægget ‘Haven’. Projektet er støttet af Realdania, Lokale- og Anlægsfonden og Københavns Kommune og har en samlet projektøkonomi på 16,7 millioner kroner.

Der bliver plads til

  • Et stort orangeri
  • En sansehave tæt på plejehjemmet
  • Mødesteder og masser af nye legeredskaber

Læs mere om idéoplægget her:

Bananmanden bevares

Mens Dragen, Sneglen og Mosaikbænken nedtages, vil pladsens fjerde skulptur ’Folehavemanden’ blive bevaret.

Bananbæreren Kunst Valby deling

Folehavemanden er lavet af billedkunstneren Erling Tingkær. Læs mere om ham lige her:

Beslutningen om bevarelse ligger i tråd med en vurdering af skulpturernes bevaringsværdi, som Rådet for Visuel Kunst lavede tidligere i år.

Områdefornyelsen planlægger en afskedsceremoni

For at anerkende den betydning Dragen, Sneglen og Mosaikbænken har haft for kvarteret, arrangerer Områdefornyelsens pladsgruppe en afskedsceremoni for skulpturerne. Pladsgruppen består af både lokale beboere og professionelle aktører. Hvis du vil være med i pladsgruppen, kan du skrive til Områdefornyelsen på gp5k@kk.dk.

Vi melder ud når der foreligger en dato for ceremonien.

Indtil da kan du følge med i udviklingen i Folehavekvarteret ovre hos Områdefornyelsen Folehavekvarteret på Facebook:

 

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.