Nyt Bynet 2019 Valby nyhedsbrev oktober nyhed

Få overblik over ændringer i Valbys busruter

Søndag den 29. september åbnede Cityringen i København. Det betyder, at Valbys og Københavns busser får nye ruter og køreplaner fra den 13. oktober. Vi har samlet et overblik over ændringerne i Valby lige her:

Linje 1A ændrer rute mellem Toftegårds Plads og Hvidovre Hospital

Linje 1A vil fortsat betjene Valby, men i stedet for at køre ad Vigerslev Allé vil den fremover køre ad Gl. Køge Landevej og Folehaven.

Nyt Bynet 2019 linje 1A

Vigerslev Allé vil dermed ikke længere have betjening af en A-bus – i stedet overtages Vigerslev Allé af linje 10:

Linje 10 overtager Vigerslevvej og Vigerslev Allé

I Valby skal linje 10 fremover køre ad Vigerslevvej og Vigerslev Allé, og overtager en del af betjeningen fra den nuværende linje 1A på Vigerslev Allé mellem Vigerslevvej og Toftegårds Plads.

Nyt Bynet linje 10

Linje 10 vil have forbindelse til flere S-togslinjer ved blandt andet Flintholm St. og Carlsberg St., den eksisterende metro ved Flintholm St. samt Cityringen og InterCity/regionaltog ved Hovedbanegården.

Linje 8A nedlægges – linje 18 vender tilbage

Med Nyt Bynet vender linje 18 tilbage til Valby, hvor den vil erstatte dele af linje 4A og 8A’s ruter.

Linje 18 skal køre ad Toftegårds Allé, Vigerslev Allé og Sjælør Boulevard, og erstatter dermed den nuværende linje 4A på denne strækning. Mellem Valby St. og Nørrebro erstatter linje 18 den nuværende linje 8A.

Nyt Bynet linje 18

Den nye linje 18 vil give forbindelse på tværs af S-togslinjerne samt til Cityringen og den eksisterende metro.

Linje 26 får færre afgange

Linje 26 vil som hidtil køre på Ålholmvej og Valby Langgade. Mod nord bliver der fremover mulighed for at komme til Vanløse og Bellahøj, og mod øst er der forbindelse til Frederiksberg og Indre By.

Nyt Bynet linje 26

Frekvensen af linje 26 nedsættes fra seks til fire afgange i timen i dagtimerne – noget vi har opponeret kraftigt imod, da linjen har en vigtig funktion i at binde Valby sammen på langs.

Linje 4A kører ikke længere til Sydhavnen

Linje 4A vil ikke længere være Valbys forbindelse til Sydhavnen.

I stedet vil linje 4A køre ad Søndre Fasanvej, Toftegårds Allé og Gammel Køge Landevej. På Sjælør Boulevard overtages betjeningen af linje 18.

Nyt Bynet linje 4A

Linje 4A vil desuden bevare en forbindelse fra Friheden/Hvidovre til Ny Ellebjerg St. og Valby St.

Linje 132 betjener ikke længere Valby – linje 133 kører uændret

Linje 132 skal køre i udkanten af Valby ved Damhustorvet. Linjen vil fremover få endestation på Friheden St., og dermed ikke give forbindelse til Valby.

Nyt Bynet linje 132

Dele af ruten overtages af linje 4A.

Linje 133 kører uændret fra Valby St. ad Vigerslev Allé, Retortvej og Folehaven mod Åmarken St.

Nyt Bynet linje 133 Valby

Den nye linje 7A giver forbindelse til Sydhavnen

Linje 7A er en ny linje, der vil køre ad Roskildevej i den nordlige del af Valby.

Nyt Bynet 7A

Mod vest erstatter linje 7A den eksisterende linje 6A mod Rødovre. I modsat retning vil linje 7A køre via Frederiksberg Allé St. og videre mod Hovedbanegården, og derfra over Enghave Brygge, Sluseholmen og Teglholmen mod Ny Ellebjerg St.

Ny linje 23

En anden ny buslinje, der følger med Nyt Bynet, er linje 23, der i Valby vil køre mellem Folehaven og Valby station.

Nyt Bynet linje 23

Fra Valby St. til den sydlige ende af Vigerslevvej overtager linje 23 betjeningen fra linje 132, mens linjen på Ellebjergvej overtager betjeningen fra linje 10.

I alt 33 buslinjer omlægges

Det nye bynet betyder ændringer for i alt 33 busruter i København. Her er overblikket over alle ruter, der kører i Valby:

Nyt Bynet 2019 - Valby

Ændringerne træder i kraft den 13. oktober. Du kan allerede se, hvordan din nye rejse bliver, i en særlig udgave af Rejseplanen, som Movia har udviklet:

Vi har haft ændringerne i høring af flere omgange, og især gjort indsigelser mod den nedsatte frekvens på linje 26 og den forringede betjening af Vigerslev Allé:

3 replies
 1. Gert Stougaard
  Gert Stougaard says:

  Er der nogle der kan fortælle mig hvorfor 26 nu kun skal køre 4 gange i timen rordi vi har fået en metrosration på Frederiksberg

  Svar
 2. Anita Garbers
  Anita Garbers says:

  Mange tak for den fine oversigt over de ændrede busruter. Vi må prøve at vænne os til dem, før vi rigtig kan sige noget om virkningerne. Men det er da rigtigt, at det er en forringelse med færre afgange på linje 26, og dem, der bor langs Vigerslev Allé mister en Abus mod byen.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *