Langgade nærgenbrugsstation åbning nyhed

Endelig åbner Langgade nærgenbrugsstation og det nye byrum på Herman Bangs Plads

Onsdag den 6. april kl. 16 inviterer vi sammen med Teknik- og Miljøforvaltningen til en festlig åbning af den længe ventede Langgade Nærgenbrugsstation.

Pladsen indvies officielt af Teknik- og Miljøborgmester Line Barfoed, og på dagen vil der både være musik og cirkusoptræden, mulighed for at deltage i kreative workshops og få smagsprøver fra de lokale restauranter og handlende.

På nærgenbrugsstationen kan du både sortere affald, bytte ting og tøj, der synes for godt til at smide væk, benytte værkstedet til genbrugsworkshops eller til at give brugte ting en kærlig hånd.

Langgade nærgenbrugsstation åbning

I det grønne byrum er der mulighed for ophold og en legeplads for de mindste.

Vi håber du vil kigge forbi til den længe ventede åbning af pladsen!
Herman Bangs plads_A3

Ti år undervejs

Anlæggelsen af den nye Herman Bangs Plads har været undervejs længe.

Allerede i 2012 startede Områdefornyelsen Gl. Valby de første borgerhøringer, og i 2015 blev der afholdt arkitektkonkurrence på projektet. Senere blev anlæggelsen dog forsinket som følge af, at projektet greb om sig, og i 2019 blev det besluttet at sætte projektet i bero som følge af Københavns Kommunes anlægsloft.

I foråret 2020 blev anlægsprojektet genoptaget som følge af det store byggeboom, der fulgte i kølvandet på COVID-19.

Nu står det nye byrum omsider klar til indvielse, til glæde for de lokale og kommunens ambitioner om at genbruge mange flere værdifulde ressourcer.

Nærgenbrugsstationen støtter op om kommunens målsætninger i Cirkulær København (Ressource- og affaldsplan 2024) om at tredoble genbruget og øge genanvendelsen til 70 % ved udgangen af 2024.

Vær med til at skabe livet på pladsen

Vores miljøgruppe støtter aktivt op om de mange nye netværk, der kan opstå omkring værkstedslokalerne på pladsen. Der er b.la. et cykelreparationsnetværk og en aflægger af Valbys reparationsnetværk i støbeskeen.

De hører også meget gerne fra dig hvis du har gode ideer til, hvad der kan sætte gang i på pladsen eller i værkstederne.

Læs mere om Miljøgruppens arbejde og kontakt dem her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.