Bro Folehaven Vigerslevparken anlægsloftet nyhed

Derfor er broen over Folehaven vigtig lige nu

Broen over Folehaven var vores absolut højeste prioritet i forbindelse med forhandlingerne om anlægsloftet. Læs mere om hvorfor:

Der bliver snakket og skrevet meget om, hvorfor nogle projekter er prioriteret og andre udskudt pga. anlægsloftet, hvor Københavns Kommunes skal udsætte projekter for over en halv milliard kroner.

Og det kan synes uigennemskueligt hvorfor en bro over Folehaven skulle være vigtigere end f.eks. den bemandede legeplads i Kulbaneparken, som er blevet udskudt.

Nu eller aldrig for broen over Folehaven

Broen over Folehaven er en cykel- og gangbro, der skal binde Vigerslevparken sammen, og sikre, at der ikke genetableres en fodgængerovergang og cykelsti på tværs af motorvejens afslutning, som der var før.

Lige nu er fredningen af Vigerslevparken midlertidigt ophævet pga. byggeriet af Ringstedbanen. Broen skal derfor bygges nu, inden området genetableres.

Hvis ikke byggeriet af broen sættes i gang i 2019, vil det blive helt umuligt at få den anlagt.

En vigtig bro for Valby

Ideen til cykelbroen over Folehaven fik daværende næstformand og nuværende formand for lokaludvalget Michael Fjeldsøe i 2011.

I 2012 blev der afsat penge til anlæg af broen på Københavns Kommunes budget, og siden har planerne ventet på, at BaneDanmark afsluttede anlægget af Ringstedbanen.

Læs mere om hvordan ideen til broen opstod og blev vedtaget:

Læs mere om hvordan Teknik- og Miljøudvalget har prioriteret projekter i Valby:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *