Cykelsti Valby Langgade forsinket nyhed

Cykelstier på Valby Langgade forsinkes for at give tid til inddragelse

Ny proces for cykelstier på Valby Langgade forsinker projektet til slutningen af 2024, men vil sikre en bred inddragelse af lokale københavnere og tid og rum til at finde de bedste løsninger.

Teknik- og Miljøudvalget har lyttet til os og vil gentænke projektet om cykelstier på Valby Langgade. Det betyder blandt andet, at et projekt først kan stå færdigt i slutningen af 2024.

Den nye proces ‘skal afdække, hvordan lokale borgeres og lokaludvalgets ønsker om at skabe forbedringer for cyklisterne kan gennemføres med bredest mulig opbakning, samtidig med at Valby Langgades status som strøggade fastholdes.

Læs beslutningen på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden her:

Der bliver med beslutningen både afsat ekstra penge og tid til, at projektet kan gennemføres med den bredest mulige inddragelse af lokalområdet, herunder også de lokale erhvervsdrivende.

Tak for at lytte

Vi har presset på for at få sat projektet i bero, så der kunne blive tid til en reel inddragelse af lokale københavnere og rum til at arbejde med andet end kun cykelstier. I december sendte vi et brev til forligsparterne bag Budget ’20 for at få dem til at stoppe op og gentænke hele projektet.

Projektgruppen fra forvaltningen, der tegnede mulige løsninger på cykelstien, var meget låst af ikke f.eks. at kunne tænke i grønne byrum, alternative måder at sænke hastighed eller generel fredeliggørelse af gaden.

Opgaven var cykelstier i begge sider af gaden på hele strækningen fra Annexstræde til Gl. Jernbanevej, hvilket passer dårligt på den på mange steder smalle gade.

Ved at tænke snævert i cykelstier gik man glip af muligheden for samtidig at se på, hvordan strækningen på Valby Langgade også kan udvikles som byrum, til glæde for både fodgængere og cyklister.

Tid til dialog og til at tænke i alternative løsninger

Med den nye beslutning får forvaltningens projektgruppe bedre tid til at inddrage de lokale, både borgere, besøgende og erhvervsdrivende, om en løsning, der bevarer og udvikler Valby Langgade som strøggade samtidig med, at den bliver tryggere for cyklister og fodgængere.

Det ser vi frem til at være en aktiv del af, og vi glæder os til sammen at udvikle de bedste løsninger for Valby Langgade.

Tæt dialog med borgergruppen

Ønsket om cykelstier på strækningen mellem Annexstræde og Gl. Jernbanevej har været et ønske fra os i mange år, men blev senest rejst af en lokal borgergruppe i 2019.

Det var efter deres store arbejde for at få sat den utrygge strækning på dagsordenen, at politikerne med Budget ’20 satte penge af til cykelstierne.

Cykeloptog Valby Langgade

Vi og forvaltningen er i tæt kontakt med gruppen om de nye løsninger, der nu skal udvikles for Valby Langgade.

Du kan læse mere om baggrunden for projektet med cykelstier på Valby Langgade her:

Følg med i udviklingen af både denne og andre lokale sager – skriv dig op til vores nyhedsbrev, der udkommer mindst to gange om måneden:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.