Byggeri Smedestræde stoppet nyhed

Byggeriet på Smedestræde stoppet af Planklagenævnet

Endelig var det nye byggeri af 24 boliger til unge med handicap på Smedestræde kommet godt i gang – og så gik det i stå. Det er der en grund til:

Planklagenævnet har på baggrund af en konkret klage over det nye byggeri hjemvist byggetilladelsen på byggeriet. Det betyder, at den byggetilladelse som Byggeri København modtog i marts måned 2021, ikke længere er gældende.

illustration_nybyggeri_dispositionsforslag Smedestræde

Visualisering oversigt

Klagen gik på det manglende publikumsorienterede serviceerhverv i stueetagen mod Valby Langgade, som flere af områdets handelsdrivende savnede i planerne.

Læs mere om baggrunden for klagen ovre hos ValbyLIV:

Byggeriet skal have ny byggetilladelse

Som følge af afgørelsen er byggeriet sat i bero indtil der er givet en ny byggetilladelse. Byggeri København skal lave en ny ansøgning om byggeri, som derefter skal myndighedsbehandles.

Dette vil medføre en forsinkelse i tidsplanen for byggeriet og udskyde den endelige ibrugtagning af botilbuddet på Smedestræde.

Den grønne forplads indgår stadig i byggeriet

De ændrede byggeplaner kommer ikke til at gå ud over den lille offentligt tilgængelige plads, som vi har kæmpet så hårdt for skulle bevares i projektet.

Smedestræde illustration første spadestik

Visualisering m grøn forplads

Byggeriet kommer formentlig ikke i en ny offentligt høring, da det ikke er selve byggeriet, men kun anvendelsen af stueetagen mod Valby Langgade, der skal laves om.

Vi giver besked når vi ved noget om det ændrede byggeri, hvornår byggeriet sættes i gang igen, og hvornår det nye byggeri  kan tages i brug af Socialforvaltningen.

Læs mere om det planlagte byggeri her:

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få direkte besked om denne og andre sager i Valby:

3 svar
 1. Karsten Madsen
  Karsten Madsen siger:

  Sagen viser i sin gribende enkelthed, at den kommunale struktur i København stadig ikke dur. Der er både en demokratisk og bureaukratisk en skandale, at der er så ringe styr på regler, løfter og papirgange. Nu er der snart kommunalvalg. Lad os få partierne på banen. Skal København deles op? Skal Valby være en selvstændig kommune med eget byråd? Eller skal de skrottede Lokalråd genopstå med reel myndighed og egen økonomi og dermed stå for en virkelig lokal styring? Jeg ser bort fra, at kommunen ved en fejl glemte at invitere beboerne omkring byggeriet til grundstensnedlæggelse. Invitationen blev modtaget i mailboxene fire timer EFTER arrangementet

  Svar
  • Birgitte Wiberg
   Birgitte Wiberg siger:

   Fuldstændig enig. Helt hovedrystende hvad der sker med Solterasserne trods klausuler og hvad der sker på Saxtorphsvej er også et eksempel på at ingen ved hvem der gør hvad og ingen tager ansvar eller har ansvar. Hovedrystende. De bygger noget ingen forældre ønsker at aflevere deres børn i. En optimeret fabrik.

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.