Smedestræde udskudt nyhed

Boligerne på Smedestræde bliver heller ikke bygget i år

På grund af anlægsloftet har Københavns Kommunes Socialforvaltning udskudt byggeriet af de planlagte boliger til unge udviklingshæmmede på Smedestræde, der ellers skulle bygges i 2019.

Socialforvaltningen skulle spare 20 mio. kroner

Da Københavns Kommune i januar fik anlægstal for 2019 fra Kommunernes Landsforening blev det klart, at rigtig mange planlagte projekter skulle udskydes.

For Socialforvaltningen betød anlægsloftet, at der skulle udskydes anlægsprojekter fra 2019 til 2020 for 20 mio. kroner. Forvaltningen havde ellers planlagte anlæg for 70 mio. kroner i 2019.

Den 23. januar skulle Socialudvalget så prioritere imellem de projekter, der var planlagt til anlæg 2019.

I prioriteringen er der lagt vægt på at gennemføre:

 • Projekter, hvor forvaltningen er lovmæssigt bundet til at gennemføre
 • Projekter som allerede er sat i gang
 • Projekter hvor der er indgået kontrakt
 • Projekter finansieret af investeringspuljer

I det lys vurderede udvalget, at konsekvenserne af at udskyde byggeriet af boliger på Smedestræde til 2020 var begrænset.

Se hele Socialudvalgets beslutning lige her:

Læs mere om det planlagte byggeri på Smedestræde lige her:

Om udskydelsen af byggeriet betyder endnu en sæson på lokaliteten for den populære pop-up sommerbar TH. Bar ved vi endnu ikke.

Hvorfor rammer anlægsloftet nu?

Anlægsloftet er resultatet af en aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, der sætter et loft over, hvor mange penge kommunerne årligt må bruge på anlæg.

Da kommunen fik anlægstallene for 2019, blev det hurtigt klart, at mange planlagte projekter måtte udskydes. Derfor har budgetparterne bag Budget ’19 forhandlet sig frem til, hvor der skal spares i de enkelte forvaltninger.

Læs mere om anlægsloftets konsekvenser i Valby lige her:

2 replies
 1. John breiner
  John breiner siger:

  Det trist at lokaludvalget garveres med til at forlænge rodekassen. Brugt tid kr til ingenting. Det så trist stbare lade det ligge kanomanden ik gøre det til en Folkeparken. Riv det hele ned og plant nogletræer og græs og lade os borgere bruge det istedetfor denne gene for alle??

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *