Klimafestival Toftegårds Plads Valby

Klaus Bundgaard fra Teknik- og Miljøforvaltningen giver et overblik over Københavns klimaplan og status, og præsenterer en række af de løsninger, som gør København til en unik og bæredygtig by.

Som den første hovedstad i verden, skal København være CO2 neutral i 2025. At blive verdens første hovedstad indebærer, at der skal udvikles helt nye løsninger undervejs. Med andre ord, så kræver det nytænkning, risikovillighed og fleksibilitet, når København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Den opgave kan ikke løses af Københavns Kommune alene, men kræver et nært samarbejde mellem både private og offentlige aktører, samt at byens indbyggere engagerer sig. Den kræver også, at den teknologiske udvikling og nye løsninger følges tæt, så det hele tiden er de smarteste og bedste løsninger, der anvendes.

Centralt er det naturligvis, at de løsninger, der satses på, gør det lettere for københavnerne, for virksomhederne og de øvrige brugere af byen at træffe de miljø- og klimarigtige valg. Det gør mange allerede. Det kan man forvisse sig om blot ved at kaste et blik på en af byens cykelstier i morgentrafikken. Eller når der arrangeres byttemarkeder, organiseres deleordninger eller fødevarefællesskaber.

De løsninger, der formår at engagere flest, er dem, der både er økonomisk attraktive, effektive og nemme at benytte – og så skal kommunens borgere og virksomheder selvfølgelig have kendskab til de klima- og miljørigtige alternativer.