Badestrand Valbyparken Valby Lokaludvalg nyhed

Badestranden i Valbyparken kommer

Det er lidt ligesom at råbe ‘ulven kommer’ – men vi tør godt: Teknik- og Miljøudvalget har anbefalet overfor Borgerrepræsentationen, at anlægget af badestranden i Valbyparken sættes i gang i 2019. Og hvis alt går vel, kan vi dyppe tæerne i 2021.

I 2012 fik Københavns Kommune tilsagn om en donation fra R98 til at anlægge en badestrand ved Kalveboderne i Valbyparken. Derefter blev projektet forsinket, fordi vandkvaliteten ikke var god nok til badning.

Der er nu udsigt til, at vandet kan blive rent nok i 2021 – derfor har Teknik- og Miljøudvalget på deres seneste møde indstillet til Borgerrepræsentationen at:

 • Godkende strandprojektet fra 2012
 • Tage imod donationen fra R98 på 28 mio. til anlæg af stranden
 • Frigive de første anlægsmidler til badestranden, så anlægget kan gå i gang

Se beslutningen på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden her:

Borgerrepræsentationen skal tage stilling til forslaget inden sommerferien, og hvis de vedtager det, sættes anlægges af stranden i gang i 2019, og står færdig i 2021.

Valbyparkens lille, lokale strandpark

Planen er at omdanne der sydvendte græsplænehjørne ved Kalveboderne til en lille lokal strandpark med:

 • 100 meter lang sandstrand
 • Toilet- og omklædningsbygning
 • Fugleudkigstårn
 • Udendørs træningsudstyr
 • Naturlegeplads
Badestrand Valbyparken bilag teknik- og miljøforvaltningen-9

De 28 mio. til anlæg går primært til at anlægge selve sandstranden. Resten af elementerne indgår i projektforslaget som såkaldte optioner, og anlægges i det omfang pengene rækker.

Tre år til at forbedre vandkvaliteten

Af hensyn til det lokale fugleliv i fredsskoven, der støder op til badestranden, kan anlægsarbejdet kun foregå i sommerhalvåret, og vil derfor strække sig over tre år.

Det giver samtidig tre år til at sikre, at at en række store spildevandsprojekter i Københavns Kommune og omegnskommunerne får gjort farvandet Kalveboderne så rent, at det kan betegnes om “god badevandskvalitet”.

Den dårlige vandkvalitet skyldes primært udledning af spildevand fra Harrestrup Å og Gåsebækrenden, der løber ud i Kalveboderne.

Badestranden har været længe undervejs

Projektet med badestranden i Valbyparken fik sin spæde start i 2012, og blev skrevet ind i Valbys Bydelsplan 2013.

Projektet har herefter ventet på en oprensning af Harrestrup Å, der skal sikre, at vandet bliver egnet til badning, før Valbys og Sydhavns borgere kan dyppe tæerne på deres helt egen badestrand.

I 2015 blev det tydeligt, at vandet stadig var langt fra den ønskede vandkvalitet, og projektet med badestranden blev udskudt på ubestemt tid:

Vil du se flere nyheder som denne? Så skriv dig op til lokaludvalgets nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden med masser af nyt om Valby:

1 svar
 1. Tobias Emil
  Tobias Emil siger:

  Hej med jer.
  Hvad med en lille cafe.
  Og hvordan gør man, hvis man skal komme i betragtning dertil?

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.