Badestranden i Valbyparken forsinket

Det kan være vi skal vente længere end til 2018 på badestranden i Valbyparken. Harrestrup Å er mere forurenet end forudset, og kræver en større renovering før badestranden kan anlægges. Københavns Kommune går nu i gang med at undersøge hvad der skal til, for at vandkvaliteten kan blive god nok til badning.

Projektet med badestrand i Valbyparken fik sin spæde start i 2012, da det blev en del af Valby Lokaludvalgs bydelsplan. Badestranden var topscorer iblandt de foreslåede projekter, og da det derefter lykkedes at finde finansiering i R98 Fonden, var glæden stor. Projektet har herefter ventet på en oprensning af Harrestrup Å, der skulle sikre, at vandet blev egnet til badning, før Valbys og Sydhavns borgere kunne dyppe tæerne på deres helt egen badestrand.

Det viser sig dog nu, at den delvise oprensning af Harrestrup Å alligevel ikke er tilstrækkelig for at opnå en tilfredsstillende badevandskvalitet. Udfordringen med badevandets kvalitet har været kendt fra starten, men det er alligevel en overraskelse, at tiltagene på Harrestrup Å ikke har rettet tilstrækkeligt op på det.

Teknik- og Miljøforvaltningen skal nu i gang med at undersøge hvad der skal til, for at få vandet op på den rette kvalitet.

Vi kan derfor ikke give noget svar på hvor længe vi så skal vente på badestranden. Men vi holder os opdateret og informerer her på siden når der sker en udvikling.

Læs mere om badestranden i Valbyparken

Læs Valbybladets dækning af sagen

Se klip på TV Lorry