Saxtorpvej daginstitutioner henvendelse nyhed

Der arbejdes stadig på ny daginstitution på Saxtorphsvej

Vi har endnu ikke fået en klar tilbagemelding fra kommunen om muligheden for en alternativ placering af den nye institution på Saxtorphsvej. Nu går Byggeri København i gang med det nødvendige forberedende arbejde, hvis institutionen ender med at skulle bygges her.

Med Budget ’20 blev der på rådhuset truffet en politisk beslutning om at placere en ny daginstitution på Saxtorphsvej, til vores store overraskelse.

Vi mener nemlig, at kvarteret i sin tid blev lovet at kunne beholde sin sidste, grønne plet, efter der allerede er bygget to institutioner på den lille villavej.

Vi har derfor siden sammen med de lokale beboere arbejdet for at få ændret den politiske beslutning.

Læs mere om sagen lige her:

Efter henvendelser fra os og beboerne, et velbesøgt borgermøde om sagen og en efterfølgende dialog lovede politikerne i borgerrepræsentationen at bede forvaltningen om at undersøge alternative placeringer til institutionen.

Finde de gode løsninger sammen

Imens det politiske arbejde pågår, fortsætter planlægningen dog af institutionen på Saxtorphsvej – og vi mener det er vigtigt at vi sammen arbejder på at finde de gode løsninger for institutionen og lokalområdet, hvis det er her institutionen skal ligge.

Derfor har vi en tæt dialog med Byggeri København, og holder dig løbende orienteret om muligheden for at få indflydelse på projektet.

Og lige nu har Byggeri København brug for dine input:

Hjælp med at gøre daginstitution på Saxtorphsvej så god som muligt

Borgerrepræsentationen gav med budget ’20 en anlægsbevilling til en 13-gruppers daginstitution på Saxtorphsvej. Den skal efter planen være færdig til 2023, så arbejdet med en ny lokalplan for området og med selve byggeprojektet er gået i gang.

Byggeri København inviterer dig fra den 6.-18. maj til til at deltage i en åben, virtuel tegnestue, hvor du kan:

  • Finde informationer om projektet
  • Kommentere projektet
  • Tegne med på parkeringsløsning eller udearealer

På grund af corona-krisen foregår inddragelsen virtuelt via ”link”:

Den åbne tegnestue lukker dørene op onsdag den 6. maj og lukker igen mandag den 18. maj.

En svær balancegang

Lige nu skal vi altså rumme, at der både arbejdes politisk på at finde en anden placering af daginstitutionen, samtidig med at Byggeri København er gået i gang med arbejdet på Saxtorphsvej.

Hvis beslutningen i sidste ende bliver, at institutionen skal ligge her, er det nemlig vigtigt at arbejdet og borgerinddragelsen er kommet godt og rettidigt i gang.

Vi opfordrer derfor Valbys borgere til at gå konstruktivt ind i inddragelsen, og gerne samtidig støtte op om vores indsats for at få ændret den politiske beslutning og finde en alternativ placering.

Det kan du f.eks. gøre ved at kontakte dine politikere.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *